Menu

F.A.Q. (Frequently Asked Questions)

Ben je op zoek naar het beste logo voor jouw bedrijf? We hebben de meestgestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet:

Wat is het beste logo voor mijn bedrijf?

Een goed logo is niet alleen een mooi plaatje, maar vertelt een sterk verhaal over je onderneming. Daarom is het belangrijk eerst na te denken over je onderscheidende kenmerken en op basis daarvan te kiezen voor kleuren, lettertypes en vormen die je merkverhaal het beste ondersteunen. Onze Logomeesters zijn doorgewinterde vormgevers en helpen je hier graag bij.

Wat is een vector logo?

De meeste afbeeldingen zijn opgebouwd uit pixels: vierkante blokjes. Zodra je zo'n afbeelding vergroot, worden die blokjes zichtbaar en wordt de afbeelding onscherp.

Een professioneel logo is daarom wat ons betreft altijd een vectorlogo, opgebouwd uit vectoren (ankerpunten met lijnen in een vastgestelde richting). Een soort wiskundige bouwtekening. Het voordeel is dat vorm en kwaliteit altijd behouden blijven, hoeveel je het ontwerp ook vergroot of verkleint. Bovendien is een vectorlogo veel makkelijker te verwerken voor bijvoorbeeld drukwerk of autobelettering.

Wil je meer weten over vectorlogo's? Lees dan hier ons blog of neem contact met ons op.

Welke kleuren kan ik het beste kiezen voor mijn logo?

Puur op je eigen smaak afgaan blijkt in de praktijk meestal niet de beste zet bij het maken van een logo.

Natuurlijk moet je je eigen logo mooi vinden, maar met een doordachte keuze voor een kleur of kleuren zegt je logo meer over je bedrijf aan je klanten dan duizend woorden. Want kleuren en emoties blijken sterk met elkaar verbonden.

Wil je weten welk effect een specifieke kleur op mensen heeft? Kijk dan hier op onze tippagina of neem contact met ons op.

Welke lettertypes kan ik het beste kiezen voor mijn logo?

Een lettertype dat al standaard op je computer zit, is in de meeste gevallen niet de beste keus voor een logo. Het is namelijk een gemiste kans om eigenheid aan het ontwerp mee te geven, mensen even stil te laten staan bij wat ze lezen. Sommige logo's bestaan zelf alleen maar uit een lettertype!

Er zijn ontelbare lettertypes in omloop met elk een eigen look en feel. Kies je voor modern of liever voor retro? Of ga je voor een persoonlijke touch door middel van een handschrift lettertype.

Naast het communiceren van het juiste gevoel moet een lettertype natuurlijk ook leesbaar zijn. Het lettertype van je logo hoeft lang niet altijd hetzelfde lettertype te zijn als in je huisstijl, maar moet er natuurlijk wel goed bij passen.

Wil je weten welk lettertype het meest geschikt is voor jouw bedrijf? Onze Logomeesters weten raad dus neem gerust contact met ons op.

Wat is jullie werkwijze voor het beste logo?

Een goed logo is als een maatpak: het past je als gegoten, je voelt je er lekker bij en het straalt uit waar je voor staat. En net als bij een maatpak hebben onze Logomeesters eerst wat gegevens van je nodig voor een goed logo op maat. Dat doen we door ons sterk in te leven en tijd te besteden aan het stellen van prikkelende vragen over je onderneming. Vergelijk het maar met het goed opmeten van je maten.

Daarna vertalen we dit naar een logo met een sterk verhaal. We kiezen de kleuren, de lettertypes en de vormen die jouw onderscheidende verhaal het beste ondersteunen.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Kan ik ook bij jullie terecht voor vervolgzaken als briefpapier en visitekaartjes?

Ja. Onze Logomeesters zijn niet alleen gespecialiseerd in het ontwerpen van logo's, maar kunnen deze ook prima doorvertalen naar een professionele huisstijl voor je bedrijf. Dat doen ze onder de vlag van ons moederbedrijf Lekker in Vorm.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op

 

Zit je vraag er niet tussen? Laat het ons dan gerust weten via info@logomeesters.nl!

Comments

Sorry, comments are closed for this item.

BEL MIJ VOOR EEN LOGO!