Menu

 

PAARS

Op zoek naar een paars logo?

Paars combineert de stabiliteit van blauw en de energie van rood. Paars wordt geassocieerd met koninklijk. Het symboliseert macht, adel, luxe en ambitie. Het getuigt van rijkdom en extravagantie.

Paars wordt verder geassocieerd met wijsheid, waardigheid, onafhankelijkheid, creativiteit, mysterie en magie. Volgens onderzoek prefereert bijna 75 procent van de pre-adolescente kinderen paars boven alle andere kleuren.

Lichtpaars is een goede keuze voor vrouwelijke designs, terwijl helder paars weer uitermate geschikt is voor de promotie bij kinderen.

Er zijn weinig zaken waar we intuïtief zoveel van vinden als van kleur. Kleding, meubels, muurverf… met een kleurkeuze proberen we onze eigen identiteit duidelijk op de kaart te zetten. Maar hoe vind je nou de juiste kleur voor je bedrijf? Puur op eigen smaak afgaan blijkt hierbij niet de beste raadgever. Met doordachte kleuren zegt je bedrijfslogo namelijk meer aan je klanten dan met duizend woorden.

kies verstandig

Durf je te kiezen voor huisstijlkleuren die voorbij gaan aan je persoonlijke voorkeuren? Kies je bewust richting je doelgroep voor kleuren die je onderscheidende merkverhaal versterken?

Naast de effecten van elke kleur, is het ook raadzaam bewust te kijken naar kleuren van collega’s in de branche. Wil je je onderscheiden of juist meeliften? En welke kleuren doen het goed in drukwerk?

Voor onze Logomeesters is kleurbepaling inmiddels een tweede natuur. Vandaar dat ook niet ieder logo opgemaakt is in eigen favoriete kleuren, maar in kleuren die er toe doen!

bron: www.color-wheel-pro.com

Categories:   tips

BEL MIJ VOOR EEN LOGO!