Menu

GOUD

Op zoek naar een goudkleurig logo?

Goud is warme kleur die glanst en welvaart uitstraat. Een gouden logo geeft een gevoel van uitmuntende kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid.

Een overdadig gebruik van goud kan echter ook snel bombastisch en ouderwets overkomen, dus gebruik goud met beleid.

Qua uitvoering kun je goud in je huisstijl laten drukken met PMS Pantone 871 Goud of door veredeling met goudfolie. Maar je ook de beleving van goud simuleren door verschillende schakering van wit geel en bruin in elkaar te laten overlopen.

Goud kan ook een uitstekende kleurkeuze zijn om je bestaande logo een jaar lang mee aan te kleden als feestelijk jubileumlogo.

Er zijn weinig zaken waar we intuïtief zoveel van vinden als van kleur. Kleding, meubels, muurverf… met een kleurkeuze proberen we onze eigen identiteit duidelijk op de kaart te zetten. Maar hoe vind je nou de juiste kleur voor je bedrijf? Puur op eigen smaak afgaan blijkt hierbij niet de beste raadgever. Met doordachte kleuren zegt je bedrijfslogo namelijk meer aan je klanten dan met duizend woorden.

kies verstandig

Durf je te kiezen voor huisstijlkleuren die voorbij gaan aan je persoonlijke voorkeuren? Kies je bewust richting je doelgroep voor kleuren die je onderscheidende merkverhaal versterken?

Naast de effecten van elke kleur, is het ook raadzaam bewust te kijken naar kleuren van collega’s in de branche. Wil je je onderscheiden of juist meeliften? En welke kleuren doen het goed in drukwerk?

Voor onze Logomeesters is kleurbepaling inmiddels een tweede natuur. Vandaar dat ook niet ieder logo opgemaakt is in eigen favoriete kleuren, maar in kleuren die er toe doen!

Categories:   tips

BEL MIJ VOOR EEN LOGO!