Menu

ZWARTWIT

Op zoek naar een zwartwit logo?

Overweeg je een zwartwit logo? Dat kan best slim zijn, want in een drukke omgeving zoals op social media kan een goed zwartwit logo juist extra opvallen door het ontbreken van uitbundige kleuren.

Een belangrijk voordeel van zwartwitte logo’s is dat het ontwerp extra nadruk legt op de vormen en lijnen van het logo, in plaats van op de kleuren. Hierdoor kan het logo gemakkelijker herkenbaar zijn, mits er natuurlijk goed nagedacht wordt over het ontwerp.

Een ander voordeel van een zwartwit logo is dat het tijdloos en klassiek kan zijn. Kleurentrends komen en gaan, maar een goed ontworpen zwartwit logo kan altijd relevant blijven. Bovendien kun je zo’n trendkleur bij een zwartwit logo eenvoudig toevoegen aan de rest van je huisstijl en eventueel later makkelijk aanpassen. Maar kies je puur voor zwart en wit, dan geeft dat vaak een gevoel van elegantie en eenvoud, wat de visuele uitstraling van je merk kan versterken.

Wil je meer weten over de kracht van de kleuren wit en zwart afzonderlijk? Lees dan hier meer over de kracht van witte logo’s en hier over de kracht van zwarte logo’s.

Er zijn weinig zaken waar we intuïtief zoveel van vinden als van kleur. Kleding, meubels, muurverf… met een kleurkeuze proberen we onze eigen identiteit duidelijk op de kaart te zetten. Maar hoe vind je nou de juiste kleur voor je bedrijf? Puur op eigen smaak afgaan blijkt hierbij niet de beste raadgever. Met doordachte kleuren zegt je bedrijfslogo namelijk meer aan je klanten dan met duizend woorden.

kies verstandig

Durf je te kiezen voor huisstijlkleuren die voorbij gaan aan je persoonlijke voorkeuren? Kies je bewust richting je doelgroep voor kleuren die je onderscheidende merkverhaal versterken?

Naast de effecten van elke kleur, is het ook raadzaam bewust te kijken naar kleuren van collega’s in de branche. Wil je je onderscheiden of juist meeliften? En welke kleuren doen het goed in drukwerk?

Voor onze Logomeesters is kleurbepaling inmiddels een tweede natuur. Vandaar dat ook niet ieder logo opgemaakt is in eigen favoriete kleuren, maar in kleuren die er toe doen!

Categories:   tips

BEL MIJ VOOR EEN LOGO!